Nyhedsarkiv


 
 

Vogntog tilpasset nye vægtregler

VM Tarm a/s leverede ved årsskiftet en forvogn og en anhænger til Frödinge Tanktransport AB i Sverige.
 
Forvognen har en volumen på 14.500 liter i 1 rum og er opbygget med pumpeudstyr og dataudstyr til indsamling af mælk.
 
Med en tankvolumen på 31.000 liter i 1 rum er anhængeren tilpasset de nye vægtregler i Sverige, som tillader en totalvægt på 38 tons med henholdsvis 18 tons og 20 tons bogie. Det vil sige, at vogntoget har en samlet totalvægt på 64 tons.
 
Derudover er tankene monteret med sidemandedæksler og automatisk udluftning af tankene. På den måde undgår vognmanden at komme op på tankene ved daglig brug.
 
Vogntoget skal transportere mælk for Skåne Mejerier.
 
Tekniske specifikationer – Forvogn
Tankprofil: Cirkulær tank, Ø 1.900 mm.
Tanksvøb: 3 mm rustfast stål, kvalitet AISI 304.
Volumen: 14.500 liter.
Antal rum: 1 stk.
Isolering: 50 mm.
Udstyr: Kabineudstyr til mælkeindsamling.
 
Tekniske specifikationer – Anhænger
Tankprofil: Cirkulær tank, Ø 1.950 mm.
Tanksvøb: 3 mm rustfast stål, kvalitet AISI 304.
Volumen: 31.000 liter.
Antal rum: 1 stk.
Isolering: 50 mm.
 
Ønsker du yderligere information, er du velkommen til at kontakte vores salgskonsulent Jacob Hindsig (jh@vmtarm.dk) på tlf.: 51 54 16 44.
 
Januar 2016
 
 

VM Tarm a/s åbner serviceafdeling i Norge og England

For bedre at kunne servicere vores kunder åbner vi, i samarbejde med vores servicepartnere, nye værksteder i Norge og England fra den 1. januar 2016. De kan bl.a. tilbyde:
 

• Udførelse af diverse reparationsopgaver.

• Reservedelssalg fra VM Tarm lager.

• 24 timers service.

 
 
Ønsker du yderligere information, er du velkommen til at kontakte vores serviceleder Mikkel Keller (mk@vmtarm.dk) på tlf. +45 99 48 33 49.
 
Læs mere om serviceafdelingen i Norge og serviceafdelingen i England her.
 
December 2015
 
 

Afhentning af tankvogn

Serviceafdelingen tilbyder at hente din tankvogn i Danmark, hvis den skal til service eller reparation på VM Tarms serviceværksted. På den måde sparer du din egen eller en medarbejders arbejdstid på unødig køre- og ventetid.
 
Vores chauffør er altid klar til at hente din tankvogn, hvor end den befinder sig, og når det bedst passer dig.
 
Pris for afhentning af tankvogn er 480 kr./time.
 
Ønsker du yderligere information, er du velkommen til at kontakte vores serviceafdeling på tlf. 97 37 16 44.
 
November 2015
 
 

Nyudviklet letvægtstrailer leveret til Norge

VM Tarm a/s har netop udviklet og leveret en ny letvægts PED semitrailer til Grønaasen Transport as i Norge. Med udgangspunkt i Fremtidens Tanktrailer er traileren vægtoptimeret efter kundens ønske.
 
Traileren har en cylindrisk tank på i alt 43.000 liter i 3 rum med 100 mm isolering og 3 aksler, hvor 1. aksel er med aksellift og den bagerste aksel er drejbar.
 
På trods af den store tankvolumen har traileren kun en totalvægt på 6.530 kg.
 
Tekniske specifikationer
  • Tankprofil: Cylindrisk tank, diameter på 2.100 mm.
  • Tanksvøb: 2 mm syrefast mat stål.
  • Godkendelse: Tryktank godkendt til 2 bar.
  • Antal rum: 3 rum - fordelt 7.500 l. / 28.000 l. / 7.500 l.
  • Isolering: 100 mm isolering (50 mm glasuld og 50 mm styreform).
  • Undervogn: VM Tarm - bygget i letvægts højstyrkestål, galvaniseret. 
  • Støtteben: Jost aluminiums støtteben.
  • Aksler: SAF Intradisk OFF Road T22 med skivebremser.
 
Den nyudviklede trailer bliver trukket af en Volvo F16 Interial årgang 1991, som er blevet renoveret og istandssat. Her må man sige, at nyudvikling møder nostalgi.
 
Ønsker du yderligere information, er du velkommen til at kontakte vores salgskonsulent Allan Hansen (ah@vmtarm.dk ) på tlf.: 40 10 29 44.
 
September 2015
 
 

VM Tarm a/s støtter syriske flygtninge

Foranlediget af en af de største humanitære kriser i mange år, har VM Tarm a/s akut doneret midler til krigsflygtninge fra Syrien.
 
Midlerne er kanaliseret igennem Folkekirkens Nødhjælp, som hjælper lokalt i flygtningelejre i og udenfor Syrien med mad, tæpper, tøj og husly. Hjælpen bidrager til, at internt fordrevne mennesker kan klare sig i den særdeles vanskelige situation.
 
September 2015
 
 

Kvalitetssikring af alle fødevaretankvogne

Som et led i vores kvalitetssikring vil VM Tarm a/s fremadrettet foretage ikke-destruktive inspektioner på alle vores nybyggede fødevaretankvogne, for eksempel mælketankvogne.
 
Inspektionen foretages med flourescerende penetrantvæske – også kaldt røbevæske – med efterfølgende kontrol med UV-lys. Metoden er en højfølsom metode til fejlfinding af små defekter, såsom revner, porer m.m.
 
Vi vil med denne proces sikre, at alle vores tankvogne lever op til en høj standard for fødevaresikkerhed.
 
Ud over inspektionen på alle nybyggede fødevaretankvogne foretager vores serviceværksted også inspektion på alle skadede fødevaretankvogne i forbindelse med reparationer.
 
Ønsker du yderligere information om vores kvalitetssikring, er du meget velkommen til at kontakte os (info@vmtarm.dk) på tlf.: 97 37 16 44.
 
August 2015
 
 

Ny adm. direktør på VM Tarm a/s

Efter en kort periode som konstitueret er Holger Ross Lauritsen nu ansat som adm. direktør for VM Tarm a/s.
 
Holger er 36 år og har en universitetsbaggrund fra både Frankrig og Danmark. Han har dog de seneste 3½ år siddet i VM Tarms bestyrelse og samtidig været aktiv medejer af virksomheden sammen med sin far Knud Lauritsen. Holger er således tredje generation i ledelsen og ejerskabet af virksomheden, der blev grundlagt af hans farfar Bernhard Lauritsen tilbage i 1962.
 
Ud over ejerskabet i VM Tarm er Holger og Knud majoritetsaktionærer i Eurowagon.dk A/S med produktion af letvogne i Tjekkiet.
 
Tag vel imod den nye direktør!    
 
April 2015
 
 

VM Tarm indgår aftale med NGF Nature Energy

VM Tarms danske gylletrailere klar til NGF Nature Energys biogasanlæg
 
NGF Nature Energy indgår samarbejde med VM Tarm om levering af moderne, danskproducerede gylletrailere til energiselskabets nye biogasanlæg.
Energiselskabet NGF Nature Energy og trailer-producenten VM Tarm underskrev onsdag d. 14. januar en rammeaftale om levering af gylletrailere til NGF Nature Energys nye biogasanlæg i Jylland og på Fyn. Den første gylletrailer med tankkapacitet på 39.000 liter ruller ud fra VM Tarms fabrik i Vestjylland i marts, og i alt er der aftalt levering af 12 gylletrailere inden for det kommende år.

Transport af grøn energi
NGF Nature Energy, der er landets tredjestørste naturgasselskab, sætter inden for de næste 12 måneder en række nye biogasanlæg i drift. Produktionen af grøn gas til naturgasnettet vil være baseret primært på husdyrgødning, som transporteres med lastbiler til anlæggene fra lokale landbrug. På vejene vil selskabets nye blanke gylletrailere fra VM Tarm – ud over NGF Nature Energy-logoet – dog ikke være til at skelne fra f.eks. mælkebiler. Direktør Ole Hvelplund siger om aftalen:

”Vi igangsætter netop nu en ret omfattende produktion af grøn gas og har brug for, at såvel anlæg som udstyr virker optimalt fra dag ét. VM Tarm har bl.a. vigtigt fokus på pumpeteknik – det sikrer os, at vi kan få biomasserne ind og ud, nemt og hurtigt, og desuden har trailerne en lav egenvægt, så vi belaster vejene mindst muligt. Trailerne er derudover også flotte at se på – og det er faktisk vigtigt for os at signalere, at transport af gylle kan gøres rent og effektivt.”

Dansk produceret gennem 50 år
Salgsingeniør Jan Johansen hos VM Tarm ser frem til at levere i henhold til aftalen. Den vestjyske trailerproducent har produceret gylletanke og -trailere siden 1980´erne og var blandt de første herhjemme til at levere muligheder for at transportere gylle via lastbiler. Alle tanke, undervogne, komponenter og styring er 100 % danskproduceret på virksomhedens fabrik i Tarm:
 
”NGF Nature Energy bliver en væsentlig producent inden for biogas, og hos VM Tarm er vi naturligvis meget tilfredse med, at være del af denne omfattende udbygning af markedet for transport af biomasser i Danmark. Vi har over 50 års erfaring inden for specialproducerede trailere og tanke og leverer løsninger til alt fra gylle, mælk, foder og kemi med fokus på høj kvalitet og lang levetid – så selvfølgelig skulle vi også have denne opgave. ”
 
NGF Nature Energy leverer naturgas til hele landet. Selskabet vil ved årets udgang kunne sætte sit fjerde moderne biogasanlæg i drift og vil allerede fra efteråret kunne levere grøn gas til forbrugere i hele landet.

VM Tarm a/s er Nordens største og markedsledende producent af tankvogne i rustfast stål og aluminium til transportbranchen. Virksomheden med 180 medarbejdere har mere end 50 års erfaring og en årlig produktion på 190-200 tankvogne.

Fakta på trailerne, der leveres til NGF Nature Energy:
• 39.000 liters tank i rustfast stål
• Rustfast 4-akslet chassis
• 4 stk. SAF aksler
• 2 stk. efterløbsaksler
• 1 stk. liftaksel
• 10” rustfast krananlæg
• Cirkulation system
• 2 stk. centrifugalpumper
• 1 stk. rotationspumpe
• Radiostyring med PLC styring som backup
• Centralsmøring
• Vaskesystem
 
Marts 2015
 
 

Fremtidens Tanktrailer er 28% lettere

VM Tarm a/s præsenterede fredag den 11. april 2014 deres bud på Fremtidens Tanktrailer - en fireakslet tryktank på 41.500 liter fordelt på 3 rum med mulighed for dellast i alle rum.
 
Sammenlignet med konkurrenterne er tanktraileren markeds letteste og er vægtoptimeret på alle punkter til en egenvægt på kun 6.800 kg.
 
”Projektet havde fra starten et mål om en vægtreduktion på 15%, men resultatet på 28% samt mulighed for en nyttelast over på 40 ton med nuværende vægtgrænse på 54 ton total ligger meget over vores forventninger,” udtaler tidligere teknisk chef Brian M. Andersen, som fortsætter: ”Projektet er et resultat af en klar målsætning om at være en markedsledende leverandør af tankvogne, som bygger på fremtidssikre løsninger i høj kvalitet.”
 
Fremtidens Tanktrailer vil i den kommende periode blive testet til det hårde liv på landevejen og vil i denne forbindelse blive trukket af en ny Volvo FH, som er stillet til rådighed af Autohuset Vestergaard.
 
Læs tanktrailerens tekniske specifikationer her.
 
Ønsker du yderligere information om Fremtidens Tanktrailer, er du meget velkommen til at kontakte teknisk chef Sune Boelskifte (sb@vmtarm.dk) på tlf.: 97 37 16 44.
 
April 2014
 
 

VM Tarm a/s løfter sløret for Fremtidens Tanktrailer

Vi har det seneste år arbejdet intensivt på udviklingen af Fremtidens Tanktrailer og er nu klar til at præsentere en prototype den 11. april 2014.
 
Projektet, der har været økonomisk støttet af Miljøstyrelsen, har haft stor fokus på reduktionen af tanktrailerens egenvægt, så nyttelasten tilsvarende kan øges.
 
”Projektet har været en stor succes, som dog også har budt på udfordringer undervejs. Resultatet lever op til vores forventninger og vi ser nu med glæde frem til at kunne præsentere resultatet den 11. april 2014”, siger Brian M. Andersen, tidligere teknisk chef hos VM Tarm a/s. ”Med vores prototype vil vi blandt andet vise anvendelse af nye materialer, som tidligere kun har været anvendt i meget begrænset omfang inden for landevejstransport”.
 
Undervejs i projektet har VM Tarm a/s fået støtte af en lang række samarbejdspartnere, heriblandt SAF Danmark, Volvo ved Autohuset Vestergaard og SSAB (Svensk Stål a/s), som også vil være tilstede under præsentationen den 11. april 2014.
  
Marts 2014
 
 

VM Tarm a/s åbner serviceafdeling i Sverige

For bedre at kunne servicere vores kunder i Sverige åbner vi, i samarbejde med Henryssons Hydraulik & Maskin AB, et nyt serviceværksted i Jönköping fra den 1. februar 2014. Det nye serviceværksted kan tilbyde:
• Udførelse af diverse reparationer.
• Overflytning af tank til nyt chassis.
• Reservedelssalg fra VM Tarm lager.
• 24 timers service.
 
Ønsker du yderligere information, er du velkommen til at kontakte vores serviceleder Sune Boelskifte (sb@vmtarm.dk) på tlf. +45 99 48 33 39.

 

Læs mere om vores nye serviceafdeling i Sverige her.
 
Februar 2014
 
 

Leverandør af mælketankvogne til TINE

VM Tarm a/s har netop indgået en samarbejdsaftale med Norges største mejerikoncern TINE om levering af mælketankvogne i 2014 og 2015.
 
Vores mangeårige erfaringsgrundlag med mælketanke har givet os en stor viden om fysiske kørselsforhold, håndtering af hygiejne, indretning af pumpekabiner, styring og tanktyper.
 
Vi kan tilbyde tankpåbygninger, anhængere, trailere og kærrer, der kan leveres med topmandedæksler eller sidemandedæksler.
 
Vi har stor fokus på vægtoptimering, da det har betydning for både dit brændstofforbrug, miljøet samt optimering af nyttelasten.
 
Læs mere om vores mælketanke her.
 
Ønsker du yderligere information, er du velkommen til at kontakte vores salgskonsulent Jacob Hindsig (jh@vmtarm.dk) på tlf. 51 54 16 44.
 
Januar 2014
 
 

Levering af 5 stk. fodertankpåbygninger med kærrer

Vi har netop leveret 5 stk. fodertankpåbygninger med kærrer til Felleskjøpet Agri, som er Norges største foderstof-virksomhed.
 
Tankene har følgende specifikationer:
 

 
Fodertankpåbygning
Volumen: 35,1 m³
Antal rum: 6
Tanksvøb: Aluminium
Tryk tank
5" Holmes blæser
Sandstrøer, type Autoline S90
VBG 795 anhængertræk med luftservo
 
Foderkærre
Volumen: 23.4 m³
Antal rum: 4
Tanksvøb: Aluminium
Tryk tank
Rustfast chassisramme
2 stk. 10 t BPV-aksler med skivebremser
Komplet LED/diode lygter
 
Læs mere om vores fodertanke her.
 
Ønsker du yderligere information, er du velkommet til at kontakte salgskonsulent Jan Johansen (jj@vmtarm.dk) på tlf. 40 38 50 33.
 
Januar 2014
 
 

Stor ordre på 15 stk. semitrailere

VM Tarm a/s har netop modtaget en stor ordre på 15 stk. semitrailere til DSV Road A/S.
 
Semitrailerne får et volumen på 30.000 liter i 1 rum og udstyres med bl.a. 3 stk. skvulpeskot, CIP-turbiner, topmandedæksel, 100 mm isolering, ATP godkendelse og glasfiberkappe.
 
De 3-akslede semitrailerne produceres i rustfrit stål, og den rustfrie tank samt undervogn vægtoptimeres for at øge nyttelasten.
 
Trailerne skal som udgangspunkt transportere mælkeproduktet valle fra England til Danmark for Arla Foods.
 
De 15 stk. semitrailere leveres af 2 etaper i henholdsvis maj og august 2014.
 
Ønsker du yderligere information, er du velkommen til at kontakte salgskonsulent Jacob Hindsig (jh@vmtarm.dk) på tlf. 51 54 16 44 .
 
Januar 2014
 
 

Ny type gylletrailer giver nye muligheder

Vi har netop leveret denne 38.000 liter ADR-godkendt gylletrailer, som er den første ADR-godkendte gylletrailer i Danmark.
 
Gylletraileren er leveret og udviklet i samråd med ISS Kloak- & Industriservice A/S.
 
 
En ADR-godkendt gylletrailer giver ISS Kloak- & Industriservice A/S nye muligheder for at anvende gylletraileren udenfor gyllesæsonen. Gylletraileren kan sammenlignes med en slamsuger og er derfor også udstyret med spulepumpe, spuleslange og tank til ren vand.
 
Gylletraileren har en netto nyttelast på 31.220 kg.
 
Læs mere om vores gylletrailere her og se, hvem vi har leveret til i 2013.
 
Ønsker du yderligere information, er du velkommen til at kontakte Jan Johansen (jj@vmtarm.dk) på tlf. 40 38 50 33.
 
December 2013
 
 

VM Tarm a/s kan nu tilbyde dækservice

Hos VM Tarm a/s har vi hele tiden fokus på at servicere vores kunder på den bedst mulige måde. Derfor kan vores serviceafdeling fra midten af december 2013 tilbyde salg og montering af dæk til din tankvogn.
 
Vores serviceafdeling kan imødekomme dine ønsker om dæktype samt tidspunkt for montering og vi vil i starten af december udsende et kampagnetilbud med konkurrencedygtige priser.
 
Ønsker du yderligere information, er du velkommen til at kontakte vores serviceleder Sune Boelskifte (sb@vmtarm.dk) på tlf. 99 48 33 39.
 
VM Tarm a/s tilbyder service og reparationer af alle typer tankbiler. Læs mere om vores serviceafdeling her.
 
November 2013
 
 

Styrket serviceafdeling på Sjælland

For at styrke vores serviceafdeling på Sjælland bemander vi nu værkstedet med montører og elektriker fra vores fabrik i Tarm.
 
Det betyder, at vi nu kan tilbyde følgende serviceydelser fra vores serviceværksted på Sjælland:
 
 
• Tryk- og tæthedsprøvninger
• Serviceeftersyn
• Hydraulikarbejde
• Pladearbejde
• Service på EBS-bremseanlæg
• Service på bremser
• El-arbejde
• Salg af reservedele
 
Værkstedet vil være bemandet af VM Tarm personale mandag til onsdag i uge 41, 45 og 49. Tidsbestilling skal ske senest onsdag ugen før.
 
For tidsbestilling eller yderligere information er du velkommen til at kontakte vores serviceleder Sune Boelskifte (sb@vmtarm.dk) på tlf. +45 99 48 33 39.
 
VM Tarm a/s tilbyder servicering og reparationer af alle typer tankvogne. Læs mere om vores serviceafdeling her.
 
September 2013
 
 

VM Tarm a/s profilvideo

Vi har udarbejdet en kort profilvideo om VM Tarm a/s og vores produkter. Her har du mulighed for at se vores fabrik, tankvogne og medarbejdere i aktion.  
 
Se profilvideoen her.

 
 
 
 
 
September 2013
 
 

VM Tarm a/s sponsorerer Skjern Håndbold

Som et led i vores markedsføring og profilering af VM Tarm a/s har vi valgt at sponsorere Skjern Håndbolds herreligahold fra næste sæson 2013/14. Vi glæder os til at følge drengene efter sommeren.

 

Læs mere om Skjern Håndbold her.

 
 
 

Juni 2013
 
 

VM Tarm a/s bevilliget 2 mio. kr. til udvikling af fremtidens tanktrailer

I dag fokuseres der meget på at reducere miljøpåvirkningen fra lastbiler på landevejene. Et forhold, som særligt gør sig gældende for at kunne reducere brændstofforbruget, er lastbilens og trailerens egenvægt.
 
VM Tarm ønsker at gå forrest i udviklingen og vil derfor udvikle fremtidens tanktrailer, hvor egenvægten på traileren reduceres og nyttelasten øges.
Derfor har VM Tarm fået bevilliget 2 mio. kr. af Miljøstyrelsen til udviklingsprojektet.
 
En mindre egenvægt giver en større nyttelast, så den samme lastbil kan transportere mere. Med bare 5% højere udnyttet nyttelast vil hver tyvende lastbil blive overflødig, hvilket reducerer brændstofforbruget og den totale miljøbelastning.
 
”Formålet med projektet er at give markedet økonomiske og miljømæssige fordele ved at bygge lettere tanktrailere. Det er samtidig også vigtigt for os, at det bliver attraktivt for transportører og vognmænd, da de opnår en økonomisk fordel ved at kunne flytte mere med samme ressourcer,” siger Brian M. Andersen, tidligere teknisk chef hos VM Tarm, som er meget glad for tilskuddet fra Miljøstyrelsen.
 
Projektet løber over et år og vi forventer, at der afslutningsvis kan præsenteres en prototype, som skal godkendes og testes i brug.
 

Bred produktpalette
Vi har fokus på udviklingen og med kunden i fokus konstruerer og producerer vi konkurrencedygtige tankvogne af høj kvalitet, lav egenvægt og lang levetid til primært 5 segmenter. 
 
Ønsker du yderligere information eller et besøg fra en af vores salgskonsulenter, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 97 37 16 44 eller på mail info@vmtarm.dk.
 
April 2013
 
 

Har din tankvogn brug for et servicebesøg?

VM Tarm a/s tilbyder servicering og reparationer af alle typer tankbiler og vores dygtige og specialuddannede servicemedarbejdere planlægger jævnligt en servicetur i Norge og Sverige.
 
 
 
 
Vi kan bl.a. tilbyde:
• Serviceeftersyn
• Hydraulikarbejde
• Pladearbejde
• Service af bremser
• Service af EBS-bremseanlæg
• Sporing
• El-arbejde
• Salg af reservedele
 
Ved planlagte servicebesøg er timeprisen 1.150 DKK. inkl. transport, færge, fly, bro og logi. Minimum fakturering er 3 timer pr. besøg. Ring og hør, om vores servicebil kommer forbi dit område.
 
Læs mere om vores serviceafdeling her.
 
Ønsker du et servicebesøg eller yderligere information, er du velkommen til at kontakte vores serviceleder Sune Boelskifte (sb@vmtarm.dk) på tlf. +45 97 37 16 44.
 
Marts 2013
 
 

Professionelt serviceværksted - Nu også på Sjælland

Som Nordens største producent af tankvogne i rustfast stål tilbyder VM Tarm a/s service og reparationer på alle typer af tankvogne.  
 
For bedre at kunne servicere vores kunder på Sjælland åbner vi, i samarbejde med OA Opbyg A/S, et nyt serviceværksted i Karlslunde den 1. oktober 2012.  
 
Vi tilbyder konkurrencedygtige priser samt solid håndværksmæssig udførelse.  
 
Ønsker du yderligere information, er du velkommen til at kontakte vores serviceleder Sune Boelskifte (sb@vmtarm.dk) på tlf.: 99 48 33 39.  
 
 Oktober 2012.
 
 

Professionel transport af pelsdyrfoder

Som Nordens førende tankvognsproducent tilbyder VM Tarm professionelle transportløsninger til pelsdyrbranchen. Med fokus på tanktransport og vores alsidige kundekreds er vi markedsførende, når det gælder tekniske og velafprøvede løsninger.  
 
Vi vil altid gerne vise vores fabrik frem, og da vi pt. har igangsat opbygningen af Danmarks første fire-akslede minkfodertank, synes vi, du skal aflægge os et besøg.  
 
Ønsker du mere information, er du velkommen til at kontakte vores sælger Jacob Hindsig (jh@vmtarm.dk) på tlf. 51 54 16 44.  
 
 Maj 2012.
 
 
+45 97 37 16 44
Ombygning